Dag 2 op Tomorrowworld: Belgendag

Paf! Dat stonden we op dag 2 van Tomorrowworld. Want vonden we de eerste dag al een best sterke opener, zo voor de eerste keer dat het festival hier werd georganiseerd, dan kregen we nu helemaal het TomorrowLAND-gevoel: een voller terrein, de 45.000 mensen van de eerste dag aangevuld met heel wat mensen die nog gauw een dagticket gekocht hebben. Of hoe lokale mediacoverage en mond-tot-mondreclame hun werk hebben gedaan. En een sfeer die daardoor nog optimaler was.

Dag 2 was de Belgendag - als elke dag gezien de roots van het festival dat al niet is - met een exclusief met Belgen bevolkt podium. Niet weggestopt in een hoekje, maar vlak bij het hoofdpodium. Kwam je op het immense terrein, dan botste je er zo op. Of hoe de organisatoren die homelandconnectie niet verwaarlozen, wat de Belgische dj's die internationaal nog geen Dimitri Vegas & Like Mike-status hebben (met onder andere Regi, DJ Licious, Wolfpack) wel konden appreciëren.

En trokken die Belgen dan volk? Zeker weten! De ene al wat meer dan de andere, maar gedanst werd er aan het podium dat - inclusief dansvloer - gelegd werd over een rond waterbassin waar hier op Bouckaert Farm anders racepaarden door galopperen. Een paar openingen in de vloer gaven toegang tot het ondiepe water, wat de zich in het zweet dansende Tomorrowworlders de nodige verfrissing gaf. Onder hen op een gegeven moment ook Astrid Bryan, de Belgische Hollywoodvrouw die met haar "Astrid in Wonderland"-ploeg een bezoek bracht aan het festival. Cadeautje voor haar broer "de Lau" die zijn verjaardag vierde.

En de overgevlogen 4.000 Belgische festivalgangers zelf, die voelden zich de koning te rijk. Op handen gedragen worden ze hier, alsof ze zelf persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het festival. Chattahootchee Hills is voor hen niets minder dan een tweede thuis.

Oja, en dan nog dit: als je ooit op Tomorrowland bij ons was, stond je waarschijnlijk al een paar keer te gapen naar het vuurwerk dat er de lucht in gaat. Wel, neem die ervaring en vermenigvuldig dat maal tien. Op een vuurpijl meer of minder werd er duidelijk niet gekeken, waardoor het vuurwerk maar bleef duren. En dat was allerminst een onaangename zaak. En dan te zeggen dat de finale bouquet vandaag nog moet komen.