Toeristenboot vat vuur op de Theems

In Londen is vanmorgen brand uitgebroken op een gele boot van de firma London Duck Tours. De dertig opvarenden, 28 toeristen en 2 bemanningsleden, sprongen in het water en werden opgepikt door andere toeristenboten. Niemand raakte gewond.

De brand brak uit in de buurt van Lambeth Bridge, nabij het paleis van Westminster. Omdat het vuur zich razendsnel verspreidde, konden de opvarenden niets anders doen dan in het water springen.

De drenkelingen werden snel opgepikt door andere toeristenboten. Er vielen geen gewonden maar twee opvarenden die symptomen vertoonden van een rookvergiftiging zijn naar het ziekenhuis gebracht. Verscheidene andere opvarenden waren in shock. Zij kregen aan wal een deken en een kopje thee.

Volgens de Londense brandweer is een derde van het amfibievoertuig vernield door de brand. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk vaartuig in problemen verkeerde. In juni moesten in Liverpool 31 toeristen gered worden van een zinkende Duck-boot. De duck-boten dateren uit de Tweede Wereldoorlog. De amfibievoertuigen op zes wielen werden ten tijde van de landing in Normandië ingezet om de troepen naar het strand te transporteren. Sindsdien worden ze ingezet als toeristische attractie.