Zo kijken dieren naar onze wereld

Adembenemend. Het was vorige week de vaakst terugkerende omschrijving van de beelden die een arend al vliegend boven het Mer-de-Glacé in Frankrijk gemaakt had. Met een camera aan de vogel vastgemaakt deed hij de kijker meegenieten van hoe hij de wereld zag, vanuit zijn eigen oogpunt dus. We zochten nog enkele andere voorbeelden op YouTube van een "dierlijke kijk" op de wereld.

1. Deze ram heeft het niet zo begrepen op een motorrijder en reageert dan ook erg pissig. Met regelrechte aanvallen op de motorrijder en zijn motor als gevolg. En dat de ram zich niet zomaar gewonnen geeft, blijkt uit een film waardige achtervolging. De motor komt alvast niet ongehavend uit de strijd.

2. Een ontmoeting met een lelijk ogende hond brengt deze schildpad niet van zijn pad: hij wil en zal een frisse duik in het zwembad nemen. Dat levert dan weer heerlijke onderwaterbeelden op.

3. "Het perspectief dat getoond wordt is prachtig en de rust die het filmpje uitstraalt nog meer." Zo omschreef een kijker de vlucht van deze arend over Mer-de-Glacé. En even kunt u dus meevliegen op de rug van een arend.

4. Doet ie het of doet ie het niet? Deze hond wordt alvast aangemaand van een klif te springen. En als hij het doet, let dan vooral op de trillende oortjes. Lilly -de naam van de hond- blijkt het alvast erg leuk te vinden.

5. Hoe boeiend kan het leven van een koe zijn? Wat snuffelen, wat eten, wat rondkijken, wat staren. Maar intussen misschien wel helemaal zen.

lees ook