"Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen"

Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op de openbare weg begeven, moeten vanaf maart 2014 een nummerplaat dragen. Het gaat om alle zogenoemde brommobielen, golfkarretjes en bromfietsen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Brommobielen (auto's waar geen rijbewijs voor vereist is), bromfietsen van minder dan 125 cc en golfkarretjes zijn de enige gemotoriseerde voertuigen die nog steeds geen nummerplaat hebben en dus moeilijk kunnen geverbaliseerd worden bij een overtreding. Volgende lente komt daar dus verandering in.

Een uitzondering geldt voor elektrische fietsen en automatisch aangedreven rolwagentjes.

Hoe de nummerplaten er zullen uitzien of wat ze gaan kosten, daar wordt nog over onderhandeld. Voor de nieuwe regel moet ook de wegcode worden aangepast. Volgens het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) zal alles rond zijn tegen volgende lente.

Politiediensten zijn alvast tevreden. Door een kenteken te geven, wordt het immers makkelijker om ze te verbaliseren. Er zijn nogal wat misbruiken, zoals overdreven snelheid of geen parkeerticket betalen.

Meest gelezen