Agent zwaargewond bij rellen in Houthalen-Helchteren

In Houthalen-Helchteren is een agent zwaargewond geraakt tijdens rellen in de wijk Meulenberg. De aanleiding was een arrestatie door de politie. Een auto reed in op een politieversperring en combi's werden bekogeld met stenen.

De politie wilde een arrestatie verrichten in Meulenberg, maar er daagden enkele sympathisanten van de man op waarna schermutselingen ontstonden. Drie politieagenten raakten gewond. De arrestant kon tijdens het tumult vluchten, hoewel hij al geboeid was.

De politie keerde in de loop van de avond terug met versterking. Zo'n 80 agenten uit verschillende zones waren opgetrommeld.  Op dat ogenblik liep de situatie volledig uit de hand en ontstonden er rellen. Enkele politiecombi's werden met stenen bekogeld, de agent aan het stuur verloor de controle en liep bij het ongeval een schedelbreuk op. Vijf verdachten zijn opgepakt, onder hen ook de man om wie het allemaal eerst draaide.