Negen vermiste afleveringen "Doctor Who" gevonden

De Britse openbare omroep BBC heeft negen vermiste afleveringen van de sciencefictionserie "Doctor Who" teruggevonden. Veel originele uitzendtapes van de serie uit de jaren 60 en 70 zijn vernietigd, maar af en toe duiken kopieën op die destijds naar buitenlandse zenders werden gezonden.
AP2013

In Nigeria zijn in totaal elf afleveringen van "Doctor Who" uit 1967 en 1968 ontdekt. Negen van de elf episodes in zwart-wit zijn niet meer te vinden in het archief van de BBC.

"Doctor Who" (1963-1989 en 2005-heden) was de eerste sf-serie van BBC. Er werden tot op vandaag 798 afleveringen van de populaire serie opgenomen, waarvan er nog 97 vermist zijn.

De serie heeft een iconische status in de Angelsaksische wereld. De voorbije vijf decennia vertolkten elf acteurs de hoofdrol in "Doctor Who". Vandaag neemt de Britse acteur Matt Smith die voor zijn rekening.

Meest gelezen