"One Direction is goed. Maar de nieuwe Beatles?"

Gewezen Beatle Paul McCartney heeft een zwak voor One Direction. Dat heeft hij toch beweerd in een interview met de Britse nieuwszender Sky News. Maar de boysband "de nieuwe Beatles" noemen vindt hij een brug te ver. "Dat is bovendien een doodskus voor die jongens", zegt hij.

Paul McCartney sprak met Sky News over zijn nieuwe album "New". De zender vroeg ook zijn mening over de boysband One Direction. Het succes van de boysband wordt wel eens vergeleken met de beatlemania van 50 jaar geleden, zeker nu het album van One Direction op 1 staat in de Verenigde Staten.

"Ik hou van One Direction", verklaart Sir Paul. "Het zijn mooie jongens en ze kunnen zingen. Ze maken goede platen. Maar nieuwe Beatles? Zo'n vergelijking is zoveel als een doodskus: het maakt het voor die jongens erg moeilijk om aan die verwachtingen te voldoen. Het was toen een heel andere tijd dan nu. Ik weet niet of het makkelijker was om veel succes te oogsten, maar het was in elk geval anders."

McCartney houdt niet alleen van One Direction, hij heeft het ook voor Katy Perry, Justin Timberlake en Bruno Mars. "Ik heb een dochter van 10, dus, ja, we luisteren naar die dingen". Ook het optreden van een twerkende Miley Cyrus schokte hem niet. "Komaan, zo shockerend was dat niet. We hebben ergere dingen gezien."