Banksy verkoopt originele werken voor een prikje

De Britse graffitikunstenaar Banksy heeft in New York een tiental doeken verkocht voor een prikje in Central Park. De artiest had een verkoper ingeschakeld om zijn werk aan te bieden voor 45 euro per doek.

Banksy werkt een maand lang in New York. De kunstenaar kondigde aan dat hij elke dag een werk wil maken in de stad. Op zijn website postte hij de boodschap dat de werken in het winkeltje in Central Park wel degelijk originele werken zijn.

De mensen die de werken hebben gekocht, hebben een goede investering gedaan. De werken hebben een marktwaarde van meer dan 20.000 euro per stuk. Een vrouw kon twee doeken op de kop tikkel aan de helft van de prijs. Ze dong met succes af om twee werken aan haar kinderen te kunnen geven.

"Gisteren heb ik in Central Park 100 procent authentieke werken laten verkopen voor 45 euro per stuk. Het was een eenmalige actie die niet meer herhaald zal worden", aldus Banksy in een videoboodschap.