De Lijn deelt gratis "potver-potten" uit

Maar liefst 95 procent van de automobilisten vloekt in de auto op andere weggebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek van De Lijn. De vervoersmaatschappij deelt daarom gratis "potver-potten" uit, zodat automobilisten kunnen sparen voor een vervoersbewijs.

De Lijn start met een ludieke actie om mensen te overtuigen om meer met de tram en de bus te reizen. De vervoersmaatschappij deed een enquête waaruit blijkt dat 95 procent van de autobestuurders in de auto vloekt op andere weggebruikers.

De Lijn gaat daarom zogenoemde "potver-potten" uitdelen. Automobilisten kunnen die pot in een bekerhouder zetten, bij elke vloek een muntstuk in de pot gooien en op die manier sparen voor een vervoersbewijs van De Lijn.

De "potver-potten" worden op zaterdag 19 en 26 oktober uitgedeeld in 12 Vlaamse steden, waaronder Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen en Tongeren.