Fotografe Cuchi White is overleden

In Parijs is de Amerikaanse fotografe Cuchi White overleden. Ze was 83 jaar. Cuchi White werd bekend met haar foto's van trompe l'oeuil-schilderijen op de gevels van huizen en gebouwen.

Katherine Ann -Cuchi- White werd in 1930 geboren in een familie van industriëlen in Ohio. Al op jonge leeftijd keerde ze haar milieu de rug toe omdat ze het te snobistisch en racistisch vond. Na haar studies fotografie sloot ze zich aan bij de Photo League in New York, bekend om zijn sociaal geëngageerde foto's.

Op haar 22e ruilde ze de VS voor Europa. Ze woonde samen met de schilder Paolo Boni, eerst in Italië, later in Parijs.

Haar bekendste werk maakte ze vanaf de jaren 70, nadat ze was overgeschakeld op kleurfotografie. Ze maakte foto's van trompe l'oeuil-schilderijen op de gevels van gebouwen en huizen. In 1981 werden die foto's gebundeld in het boek "L'oeuil ébloui", dat ze samen met de schrijver Georges Perec maakte.