Koppel klaagt kliniek aan omdat het baby te veel kreeg

Een Australisch koppel stapt naar de rechter omdat het een drieling heeft gekregen. Het paar had bij de ivf-kliniek aangegeven dat het niet meer dan twee embryo's wilde ontvangen, en eist nu dat de kliniek opdraait voor de kosten van het derde kind.

Het koppel uit Australië heeft de in-vitrofertilisatiekliniek voor de rechter gedaagd. Het paar wilde immers niet meer dan twee embryo's ontvangen, maar toch werden er drie ingeplant. De Australiërs kregen een drieling en nu eisen ze dat de ivf-kliniek opdraait voor de kosten van het derde kind. Het gaat om een bedrag van een half miljoen dollar, zo'n 350.000 euro.

Het is pas de tweede keer dat een dergelijke zaak voor de rechter komt. In 2009 kreeg een stel een schadevergoeding toegewezen nadat een tweeling was geboren. Andere zaken werden in een eerder stadium geschikt.