Kristalproducent Val Saint Lambert is failliet

De kristalproducent Val Saint Lambert is vandaag failliet verklaard door de handelsrechtbank in Luik. Er zijn drie curatoren aangesteld, die samen met de vakbonden zullen proberen een overnemer te vinden.
Belpress.com

Vanmiddag werd er een algemene personeelsvergadering gehouden, waar de curatoren gezegd hebben dat het bedrijf niet meer over voldoende liquide middelen beschikt om de salarissen te betalen. "De ontslagbrieven worden dinsdag verstuurd", zo zei de afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV.

De komende weken zullen zowel de vakbonden als de curatoren hard werken om een overnemer te vinden. "De kaarten liggen niet gunstig, maar we moeten alles doen wat we kunnen", zei Marc Goblet, de voorzitter van de Luikse afdeling van het ABVV.

Een eventuele overname door de Franse sectorgenoot Lalique blijft mogelijk, ook kunnen andere kandidaten zich na dit faillissement opnieuw melden. "Hopelijk gaat het niet alleen om de voorraad. Wij streven naar een geloofwaardig industrieel plan", zo zei Goblet nog.