Politici kiezen favoriete nummers bij Radio 2

Het Radio 2-programma "Plaat preféré" laat deze week elke dag van 9 tot 10 uur de favoriete nummers van verschillende ministers en bekende politici horen. Vandaag mochten Ingrid Lieten, Philippe Muyters en Koen Geens de spits afbijten met drie nummers.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) liet onder meer weten dat ze een fan is van Christoff. "Het is fantastisch hoe hij professioneel schlagers maakt", zei Ingrid Lieten.

Lieten koos voor "Somebody to love" van Queen, "Zeg maar niets meer" van Christoff & André Hazes Jr. en "Wainting on a friend" van Rolling Stones. Philippe Muyters (N-VA) hield het bij "With or without you" van U2, "Viva la vida" van Coldplay en "Twee meisjes" van Raymond Van het Groenewoud. Koen Geens (CD&V) sloot de eerste van vijf "politieke" "Plaat préférés" af met Gérard Lenorman (Voici les clefs) , De Elegasten (Wat heb jij op school geleerd) en Bruce Springsteen (Streets of Philadelphia).

De komende dagen passeren nog heel wat politici de revue. Onder anderen Pascal Smet, Alexander De Croo, Maggie De Block, Joke Schauvliege en Rudy Demotte werken mee aan het verzoekprogramma.