Schrijver van "Mambo Kings" is overleden

De Cubaans-Amerikaanse auteur Oscar Hijuelos is op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval tijdens een partijtje tennis in New York. Hijuelos is bekend van zijn roman "The Mambo Kings play songs of love".
AP2000

Oscar Hijuelos won in 1989 de Pulitzer Prize met zijn boek "The Mambo Kings play songs of love". Begin de jaren 90 werd het boek verfilmd onder de titel "Mambo Kings". Antonio Banderas speelde de hoofdrol.

"Mambo Kings" vertelt het verhaal van een oudere Cubaanse muzikant die terugkijkt op zijn leven in de muziek en in de liefde. Hij blikt ook terug op zijn leven met zijn introverte broer, die zijn muzikale leven wijdde aan het herschrijven van een lied over een verloren liefde.

Hijuelos schreef vooral over de ervaringen van Cubaanse immigranten in de VS. Hij was de eerste Spaanstalige Amerikaan die de Pulitzer Prize in de wacht sleepte.