Sterk openingsweekend voor "Het vonnis"

De twaalfde langspeelfilm van Jan Verheyen heeft een sterk openingsweekend achter de rug in de Belgische bioscopen. Van woensdag tot zondag gingen 49.175 mensen naar "Het vonnis" kijken in de bioscoop.

"In alle Vlaamse bioscopen staat het rechtbankdrama "Het vonnis" dan ook met ruime voorsprong op nummer één. Ook in Kinepolis Brussel is dat het geval, wat uitzonderlijk is voor een Vlaamse film", klinkt het in een persmededeling.

In totaal zijn er 37 kopieën van "Het vonnis" uitgebracht in Vlaanderen en Brussel. Koen De Bouw vertolkt de hoofdrol in de film. "Het vonnis" vertelt het verhaal van Luc Segers. Als door een procedurefout de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt, slaan de stoppen bij hem door en neemt hij het recht in eigen handen.

De nieuwste film van Jan Verheyen werd op woensdag 9 oktober uitgebracht in ons land. In de lijst van best bezochte Belgische films staat "Loft" van Erik Van Looy op de eerste plaats. In totaal werden er meer dan 1,2 miljoen tickets voor de film verkocht.