Zes Belgen genomineerd voor Astrid Lindgren Memorial Award 2014

Zes Belgische schrijvers en illustrators zijn genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2014, de grootste prijs voor kinder- en jeugdliteratuur in de wereld. Deze Zweedse prijs levert de winnaar 570.000 euro op. Er zijn 238 genomineerden uit 68 landen.

Illustrators Carll Cneut en Klaas Verplancke, schrijvers Bart Moeyaert, Anne Herbauts en Thomas Lavachery en de Franstalige literatuurprijs "Prix Bernard Versele" zijn de Belgische kanshebbers op de Astrid Lindgren Memorial Award.

De prijs beloont schrijvers, illustrators en evenementen die "in de geest van Astrid Lindgren werken". De Zweedse regering reikt deze prijs uit sinds 2002. De winnaar wordt bekendgemaakt in maart 2014.

De Zweedse Astrid Lindgren (1907-2002) was de schrijfster van beroemde kinderboeken als "Pippi Langkous", "Rasmus en de landloper" en "De gebroeders Leeuwenhart".