"A Shaded View on Fashion Film" strijkt neer in Antwerpen

In het Augustinus Muziekcentrum (AMUZ) is vanavond de aftrap gegeven van het tweedaagse Antwerpse luik van ASVOFF 6, de zesde editie van het gerenommeerde kortfilmfestival van de Frans-Amerikaanse mode- en videojournaliste Diane Pernet. Het is de eerste maal dat het festival Antwerpen aandoet.

ASVOFF staat voor "A Shaded View on Fashion Film" en is geheel gewijd aan het thema van mode in film. Het festival laat een reeks kortfilms in het teken van mode, stijl en cosmetica zien, maar is daarnaast ook een internationaal en reizend evenement waarvan naast film ook documentaires, conferenties, performances en installaties deel uitmaken. De première van deze zesde editie vond afgelopen weekend plaats in het Centre Pompidou in Parijs.

Het festival ziet er in elke gaststad iets anders uit, aangezien er ook aandacht is voor de lokale mode- en culturele wereld. In Antwerpen wordt zo tijd gemaakt voor drie modefilms van de hand van graficus Wout Bosschaert en kunstenaar Frederik Heyman. Zij gingen aan de slag met de collectie van het MoMu, en dat via 3D scans en digitale manipulaties. Na ASVOFF zijn de kortfilms nog tot eind november te zien in het vernieuwde hoofdkwartier van kantoorfabrikant Bulo in Mechelen, dat tot werkplaats voor architecten en ontwerpers werd omgevormd.

Na de vertoningen van vanavond en morgen zijn er nog optredens van SX en Daan. Alle tickets voor ASVOFF 6 zijn echter al een tijdje de deur uit.