"Als je daar hangt, valt er niets te lachen"

"Toen de journalisten voor haar deur opdoken, werd ze erg boos en riep ze hen toe haar eigendom te verlaten." Zo omschreef nieuwswebsite Sun-Sentinel de toestand ten huize Wanda McGowan uit Dania Beach, Florida (VS), gisteren. McGowan was afgelopen zaterdag immers wereldnieuws geworden, toen ze kwam vast te hangen aan een spoorwegbrug in Fort Lauderdale, die plots verticaal openging. "Ze vindt het helemaal niet grappig", reageerde haar zoon Sean.

McGowan maakte deel uit van een groep wandelaars die met deze tocht de problemen rond borstkanker onder de aandacht wilde brengen. In Fort Lauderdale waagde ze zich op de spoorwegbrug, die zich plots opende voor het scheepsvervoer. De brug kwam helemaal verticaal te staan, met de 55-jarige McGowan zich vastklampend aan het houtwerk. Ze moest door de brandweer en politie uit haar hachelijke situatie gered worden.

"Het is niet zo dat deze ervaring haar van slag gebracht heeft. Ze zegt voortdurend dat alles in orde is. Alsof ze nog een dag voortgeleefd heeft op de adrenaline van zaterdag. Iedereen sprak haar ook aan als "die vrouw van de brug". Maar ze beseft nu dat de autoriteiten dit niet licht zullen opvatten", aldus haar zoon.

"Ik moet er nog altijd om lachen, maar zij zegt dat er niets te lachen valt als je daar zelf hangt."

Plaatselijke spoorverantwoordelijke Robert Ledoux: "Ik ben blij dat ze veilig is. Maar ze is geen volksheldin. Het is gevaarlijk om je op zo’n brug te begeven. Het is zelfs verboden je erop te begeven. Maak van haar dus geen heldin."

Op basis van de camerabeelden zal beslist worden of tegen McGowan een klacht ingediend zal worden.

lees ook