"Fotomodel is half mens en half giraf"

Het zijn twee benen die de afgelopen dagen niet van het internet weg te branden waren. Het waren dan ook twee opmerkelijke benen, namelijk waaraan geen einde leek te komen. "Is dit het eerste fotomodel dat half mens en half giraf is?", klonk het. De benen bleken het gevolg van een mislukte fotoshop door de online kledingsite OaSap, die het begeleidende kledingstuk snel het label "sold out" toekende. Uit schaamte?

"Het lijkt alsof iemand de enkels van het fotomodel vastgenomen heeft en dan is beginnen te trekken en trekken, totdat hij niet meer verder kon trekken. Het model is zo een soort Godzilla geworden die over torenhoge gebouwen kan stappen en auto’s kan wegstampen met haar lange, lange spaghettibenen. Wie hiervoor verantwoordelijk is, had duidelijk te veel enthousiasme", aldus The Gloss, die de foto categoriseerde onder de noemer "Photoshop of Horrors".

Andere lifestylewebsites vinden dat deze foto het begrip "ellenlange benen" een heel andere betekenis geeft, en de term "bizar" duikt meermaals op.

Volgens Daily Mail blijven haar benen kilometerslang doorgaan: "Terwijl je soms twee keer moet kijken om een fotoramp te zien, valt deze onmiddellijk op. De bedoeling was wellicht om een onmogelijk perfect menselijk model te creëren." New York Daily News: "Dit heeft helemaal niets te maken met de genetica, maar wel met een ongelooflijke fotoshop-fout."

De jurk die het model aanprijst, is intussen uitverkocht, wat sommige sites dan weer doet besluiten dat het om een uitgekiende marketingstrategie ging. Eraan toevoegend dat deze "negatieve reclame" op langere termijn misschien minder effect zal hebben. Andere sites denken dat het "sold out"-label snel uit schaamte werd toegevoegd.

lees ook