"Gijp" van Michel van Egmond wint de NS Publieksprijs 2013

De Nederlandse schrijver Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs 2013 gewonnen voor zijn boek "Gijp". Dat werd vanavond bekendgemaakt. Van Egmond kreeg 40% van de stemmen achter zich. De NS Publieksprijs is de belangrijkste publieksprijs voor boeken van Nederlandstalige auteurs.

Ruim 96.000 mensen hebben dit jaar hun stem uitgebracht om de winnaar van de NS Publieksprijs 2013 te kiezen. Dat is een record in de geschiedenis van de prijs.

De andere genomineerden waren "De voedselzandloper" van Kris Verburgh, "Dit zijn de namen" van Tommy Wieringa, "Aan niemand vertellen" van Simone van der Vlugt, "De vergelding" van Jan Brokken en "Reizen zonder John" van Geert Mak.

Winnaar Michel van Egmond kreeg 40% van de stemmen achter zich voor zijn boek "Gijp" over voetbalanalist René van der Gijp. Van Egmond volgde hem een jaar om het boek te kunnen schrijven.

De prijs is goed voor een bedrag van 7.500 euro, een sculptuur van kunstenaar Jeroen Henneman en een abonnement in eerste klasse van de NS.