"Stromae slaagt erin Europese somberheid te vatten"

De Amerikaanse krant New York Times wijdt vandaag een lovend stuk aan de Belgische artiest Stromae. "Je weet nooit op welk been te dansen", schrijft de krant.

"Paul Van Haver is een muzikant van zijn tijd", schrijft de krant. "Hij heeft een korrelige stem, zijn melancholische Franstalige pop scoort op internet en in de hitlijsten."

"Hij slaagt er als een van de weinige moderne artiesten in om de somberheid te vatten die over Europa hangt", schrijft New York Times, die ziet dat dat tot succes leidt bij de critici én bij het grote publiek.

Stromae scoort in heel Europa grote hits met "Alors on danse", "Papaoutai" en "Formidable", en New York Times noemt die nummers niet evident. "Zijn klank weergalmt de ambiguïteit van Europa. Je weet niet goed op welk been je moet dansen."

Meest gelezen