Corelio schrapt acht regionale edities van Rondom

Corelio schrapt acht regionale edities van het huis-aan-huismagazine Rondom. Dat heeft de mediagroep vandaag bekendgemaakt. In de omgeving van Gent, Antwerpen en de Westhoek zullen de bladen op 6 november voor de laatste keer verschijnen.

Het gratis magazine Rondom werd begin dit jaar in 37 regio's in Vlaanderen gelanceerd als opvolger van Passe-Partout. Maar als gevolg van de tegenvallende advertentieopbrengsten worden nu acht edities geschrapt. Het gaat om de uitgaves in de regio Westhoek, Oostende, Torhout, Wetteren, Meetjesland, Gent, Antwerpen en Antwerpen Noord.

"In de eerste week van november zullen die edities voor de laatste keer verschijnen", zegt Koen Van Tulder, productmanager van Rondom. "Met een advertentiemarkt die zwaar onder druk staat, hebben we beslist om ons volop op de 29 andere edities te concentreren."

Het was eerder al duidelijk dat het niet goed ging met de gratis regionale magazines van Corelio. De uitgever kondigde eind augustus al aan dat er op de regionale afdeling tientallen werknemers moesten verdwijnen. "Deze beslissing maakt deel uit van dezelfde operatie", zegt Van Tulder, die daarmee aangeeft dat er vandaag dus geen bijkomende ontslagen komen.

Uiteindelijk worden door de operatie 48 werknemers getroffen, volgens een voorakkoord dat de directie met de vakbonden heeft bereikt. "Veertig mensen worden ontslagen, vier gaan op vervroegd pensioen en vier mensen krijgen een andere functie binnen het bedrijf", zegt Van Tulder.

"De ontslagen vallen bij de salesmensen en bij de operationele mensen, die instaan voor de opmaak en de lay-out van de magazines en de advertenties." Voor de redacteurs heeft de beslissing geen gevolgen.