Disneyfilm "Frozen" inspireert ijssculpturenfestival Brugge

De 12e editie van het ijssculpturenfestival in Brugge is dit jaar geïnspireerd op de nieuwste Disneyfilm "Frozen". Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De sculpturen zijn te bezichtigen van 22 november tot en met 5 januari op het Brugse stationsplein.
Een beeld uit de nieuwste Disneyfilm "Frozen".

Het is nog wachten tot 4 december vooraleer de jongste Disneyprent "Frozen" in de Belgische bioscoopzalen te zien zal zijn, maar vanaf 22 november dompelt het ijssculpturenfestival in Brugge de bezoekers al onder in het koninkrijk Arendelle.

In dat land is het eeuwig winter. Het verhaal draait rond Anna die vervloekt is door haar boze zus Elsa. Samen met de stoere bergbeklimmer Kristoff, zijn rendier Sven en sneeuwman Olaf gaan ze in het koninkrijk op zoek naar de elementen om Elsa's bevroren hart te laten smelten.

Ongeveer 30 sneeuw- en ijskunstenaars zullen tussen de 250.000 en 300.000 kilo ijs bewerken, wat moet resulteren in tientallen anatomische sculpturen en een indrukwekkend decor met een zeven meter hoog kasteel als hoogtepunt.

De organisatie werkt ook mee aan de filmpremière in Parijs begin november waarna Brugge de nationale première krijgt op 24 november. Het thema moet zo'n 200.000 bezoekers naar het Brugse stationsplein lokken.