Genomineerden Grote Prijs Jan Wauters 2013 zijn bekend

De jury van de Grote Prijs Jan Wauters, de VRT-taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik, heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt. Onder meer televisiejournaliste Annelies Van Herck is genomineerd. De prijs moet worden gezien als een aanmoediging, eerder dan als een bekroning van een carrière, stelt de jury.
Annelies Van Herck genomineerd voor de Grote Prijs Jan Wauters

De jury die beslist over de genomineerden en de laureaat van de Grote Prijs Jan Wauters wordt voorgezeten door Jans weduwe, Thérèse Wauters. Andere juryleden zijn o.a. Tom Naegels (auteur), Geae Schoeters (winnares 2012), Heidi Lenaerts (programmamaker).

De vijf genomineerden voor de Grote Prijs Jan Wauters 2013 zijn:

  • Annelies Van Herck (televisiejournaliste)
  • Bart Stouten (radiomaker)
  • Celia Ledoux (schrijfster van columns, blogs, kortverhalen, essays)
  • San F. Yezerskiy (Twitteraar)
  • Tom De Cock (radiomaker)

De uitreiking van de Grote Prijs Jan Wauters is het sluitstuk van de Taaldag die de VRT en de Nederlandse Taalunie organiseren op dinsdag 5 november in deSingel en op de Boekenbeurs. De laureaat van de prijs gaat naar huis met een origineel werk van de Belgische kunstenaar Bart Slangen.