International Herald Tribune is nu International New York Times

De International Herald Tribune gaat vanaf vandaag, meer dan 125 jaar na zijn lancering in Parijs, door het leven als de International New York Times. Dat zal voortaan de mondiale tak zijn van de vermaarde krant uit New York, zowel op papier als op het internet.
AP2009

"We hebben het sterke aanvoelen dat het voor de New York Times van belang is een uniek mondiaal merk te hebben dat onze lezers wereldwijd toont dat we een informatiebedrijf zijn dat in staat is de internationale actualiteit te coveren op eender welke drager, papier of digitaal, in eender welke tijdszone en dat we het kunnen bieden aan de mensen waar ze het willen, wanneer ze het willen, en volgens de kwaliteitsnormen van de New York Times", zegt hoofdredacteur Richard Stevenson van de International New York Times.

"De titel verandert, maar niet het DNA", ging Stevenson voort. "Waar jullie van houden in de International Herald Tribune zal ook in de International New York Times staan".

Het nieuws van de naamswijziging werd eerder dit jaar aangekondigd. De NYT hoopte daarmee het aantal lezers uit te breiden en nieuwe adverteerders te lokken. Maandag bracht de IHT een speciale bijlage uit met daarin een terugblik op de grote thema's die de voorbije 125 jaar werden verslagen.

De IHT werd in 1887 opgericht onder de naam Paris Herald, en wordt in meer dan 160 landen in een papieren versie verdeeld, met een oplage van 226.000 exemplaren.