Man overleeft 3 weken op bessen en eekhoorns in de wildernis

In de Amerikaanse staat Californië heeft een verloren gelopen zeventiger drie weken lang in de wildernis overleefd op bessen, hagedissen en eekhoorns.
De man vóór zijn drie weken durende barre tocht in de wildernis.

De man was aan het jagen in een afgelegen deel van Mendocino National Forest, maar verdwaalde nadat hij bij een val het hoofd had gestoten en even bewusteloos was. Om zich warm te houden, wikkelde hij zichzelf in gras, meldde NBC News.

Gene Penaflor (72) werd uiteindelijk gered toen een andere groep jagers hem vond, meer dan twee weken nadat de zoekactie (kleine foto) naar de man was afgeblazen. De onfortuinlijke jager werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens zijn zoon Jeremy stelt hij het goed. "Het is net alsof hij op vakantie was en terugkwam met een baard."

AP2013