Negentig banen bedreigd bij Catala in Drogenbos

Bij golfkartonproducent Catala in Drogenbos zijn 90 van de 150 banen bedreigd. Het personeel reageert gelaten op de aankondiging. Begin oktober werd een herstructureringsplan voorgesteld.

"Het herstructureringsplan werd aangekondigd tijdens een ondernemingsraad. De jobs van 80 arbeiders en 10 bedienden zijn bedreigd", aldus de bron. "We hebben een ontmoeting gevraagd met de boekhouder-revisor om een overzicht te krijgen van de toestand."

"De werknemers stempelen al een tijd drie dagen per week, klanten haken af, de productie vermindert,... Iedereen voelt aan dat dit niet gaat blijven duren", zegt vakbondssecretaris Koenraad Maertens (ABVV), die erop wijst dat het al de vierde herstructurering in tien jaar tijd is.

Catala wil zijn activiteiten groeperen. Een eerder herstructureringsplan leidde in 2012 al tot brugpensioen voor meer dan 40 werknemers. Catala boekt al jaren slechte resultaten. Het bedrijf zou veel schulden hebben.

De onderhandelingen tussen directie en vakbonden worden vanavond nog opgestart.