Opvolger havenkrant De Lloyd heet Flows

In Antwerp Expo is vanavond Flows voorgesteld, de opvolger van het onlangs ter ziele gegane De Lloyd als gespecialiseerd blad voor haven, logistiek en transport. In tegenstelling tot zijn voorganger zal Flows een breder publiek proberen aan te spreken dan enkel de Antwerpse havenwereld.
Tom Niemans

Slechts enkele maanden na de teloorgang van De Lloyd staat al een nieuw zakelijk blad in de steigers met grotendeels dezelfde redactie.

Het initiatief komt van Alfaport, een federatie van havengebonden en logistieke bedrijven in de haven van Antwerpen, en Port+, een dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in informatieverstrekking, lokale uitbestedingsactiviteiten en projecten en studies binnen de havensector. Ook het Antwerpse Havenbedrijf steunt het project. Voor de uitgave van het nieuwe blad werd Roularta Media Group gekozen.

Flows wordt een papieren en digitaal weekblad, aangevuld met onder meer een dagelijkse digitale nieuwsbrief en website, dat logistieke dienstverleners en de transportwereld op een B2B-manier wil informeren over wat reilt en zeilt in hun professionele omgeving.

In vergelijking met De Lloyd is er meer ruimte voor uitgebreide interviews en persoonlijke commentaren en wordt de focus ook verbreed van de Antwerpse haven naar de volledige Vlaamse logistieke wereld.