Topman snoepjesproducent Haribo is overleden

De baas van het snoepjesmerk Haribo, Hans Riegel, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse bedrijf bekendgemaakt. In juli onderging Riegel nog een hersenoperatie nadat een goedaardige tumor ontdekt was.

Hans Riegel droeg dezelfde naam als zijn vader, die het bedrijf in 1920 in Bonn oprichtte. Haribo is een acroniem voor Hans Riegel, Bonn. Haribo werd wereldberoemd voor zijn kleurrijke zachte beertjes.

Hans Riegel bouwde na de Tweede Wereldoorlog het bedrijf van zijn vader uit samen met zijn jongere broer Paul, die in 2009 stierf. Paul boog zich over de productie en Hans ging over de marketing en verzending. Tegelijkertijd studeerde hij economie aan de universiteit van Bonn. Hij behaalde er in 1951 zijn doctoraat.

Haribo heeft vijftien productievestigingen in Europa en telt zowat 6.000 medewerkers. De omzet bedraagt volgens cijfers uit de sector ongeveer 2 miljard euro. Hans Riegel bestuurde sinds 2010 het bedrijf samen met twee neven.