Wat heeft Apple in de pijplijn zitten?

Volgende week organiseert elektronicagigant Apple een evenement in San Francisco waarbij enkele nieuwe producten zullen worden voorgesteld. Naar alle verwachting gaat het om nieuwe versies van de iPad. Mogelijk zal Apple ook het nieuwe besturingssysteem Mavericks en nieuwe Mac-computers voorstellen.

Rond deze tijd vorig jaar stelde Apple de toenmalige nieuwe versies van de iPad voor. De zogenoemde iPad Mini werd toen voor het eerst aan het grote publiek getoond.

De nieuwe iPads die komende dinsdag naar alle verwachting zullen worden gelanceerd, zouden volgens waarnemers op het nieuwe besturingssysteem iOS 7 draaien. Dat leiden ze onder meer af uit het feit dat de uitnodigingen voor het evenement het kleurenpatroon van dat systeem imiteren.

Het evenement zal plaatsvinden in het Yerba Buena Center for the Arts Theater in San Francisco in de VS. Apple koos in het verleden al herhaaldelijk voor deze locatie om nieuwe producten voor te stellen.

Mogelijk zal Apple de gelegenheid aangrijpen om ook het nieuwe besturingssysteem voor Mac-computers voor te stellen. Mavericks heet het en het zou gebruikers in staat stellen bestanden sneller terug te vinden. Het zou ook de levensduur van de batterij vergroten en de mogelijkheid bieden een paswoord over verschillende toestellen heen te onthouden.

Sommigen menen zelfs dat Apple volgende week nieuwe Mac-computers zal voorstellen.