Zoektocht naar vermiste tiener levert niets op

In Lede hebben de politie en het parket vandaag een grootscheepse zoektocht gehouden naar een jongeman van 19 jaar die al 11 dagen vermist is. De auto van de jongeman werd dit weekend teruggevonden in Lede. Na een eerste vergeefse poging gisteren werd de zoektocht vandaag voortgezet maar ook die bleef zonder resultaat.

De jongen werd elf dagen geleden voor het laatst gezien in Gent. Vorig weekend is zijn auto teruggevonden in Lede. Gisteren werd met speurhonden en een politiehelikopter een eerste zoekactie gehouden op de grens tussen Lede en Wetteren.

Vandaag werd de zoektocht voortgezet en het zoekgebied uitgebreid. Maar ook dat leverde niets op. "We zijn ervan overtuigd dat de jongen zich niet in het doorzochte gebied bevindt. De onmiddellijke omgeving is heel grondig uitgekamd met 100 personen. Voorlopig zijn er geen nieuwe zoekacties gepland en gaan we voort getuigen verhoren", aldus de politiewoordvoerder.

De speurders houden rekening met een wanhoopsdaad maar houden voorlopig alle pistes open. De vermiste jongeman werd op 3 oktober voor het laatst gezien in Gent. Hij had even tevoren nog zijn vriendin naar school gebracht in Brakel.