Britten eten al veel langer kikkerbilletjes dan de Fransen

Hoewel de Britten hun voormalige aartsrivalen, de Fransen, wel vaker smalend "frog" noemen, blijken het wel degelijk de Britten te zijn die al het langst kikkerbilletjes verorberen. Dat blijkt uit nieuwe opgravingen (foto).
©Dr David Wachenfeld/AUSCAPE All rights reserved / UNIVERSAL IMAGES GROUP / REPORTERS

Bij opgravingen in de buurt van Stonehenge hebben Britse archeologen resten teruggevonden van het eten van hun voorouders. Naast zalm en noten aten de Britten zo'n 9.700 jaar geleden blijkbaar ook kikkerbilletjes. Opmerkelijk, want de Britten noemen de Fransen regelmatige smalend frog, verwijzend naar de Franse gewoonte om kikkerbilletjes te eten.

Volgens de onderzoekers aten de Britten al 8.500 jaar langer kikkerbilletjes dan de Fransen. Kikkerbilletjes belandden pas vanaf de 12e eeuw op de Franse menukaarten. De Britten zouden daarmee het oudste kikkeretende volk ter wereld zijn. De vondst is belangrijk voor de archeologen omdat het inzicht biedt in het dagelijkse leven van de volkeren die toen in Groot-Brittannië woonden.

"We hebben hier de oudst bekende nederzetting van Groot-Brittannië ontdekt", meldt een van de onderzoekers aan de BBC. Volgens hem is deze nederzetting een eeuw ouder dan de tot nog toe oudste bekende nederzetting. Op de site bevindt zich al de grootste verzameling van gekookte dierenbeenderen van het noordwesten van Europa.