Brusselse ondernemers hekelen "imperialisme" Voka

De Brusselse ondernemersfederatie Beci is niet te spreken over de plannen van Voka om meer te wegen op het beleid in Brussel. Dat schrijf brusselnieuws.be. "Dit is imperialisme. Het zwaartepunt van Voka ligt in Vlaanderen en niet in Brussel", klinkt het.

Voka Brussel gaat voortaan als Voka Metropolitan door het leven. Voka-leden uit Halle-Vilvoorde worden automatisch lid van de nieuwe Voka-afdeling. Op die manier willen de Vlaamse werkgevers meer wegen op Brussel. De organisatie wordt in een klap een heel stuk groter en heeft zo meer slagkracht in haar lobbywerk.

Beci is niet te spreken over de plannen van Voka. "Dit is imperialisme", zegt Olivier Willocx, CEO van Beci, in een interview met Brussel Deze Week. "Het zwaartepunt van Voka ligt in Vlaanderen, niet in Brussel." Volgens hem kan met de toegenomen regionalisering Voka net minder aanspraak maken op Brussel.

Bij Voka verwijten ze Beci dan weer te weinig dynamisch te zijn. "We hebben vier jaar geleden samen Brussels Metropolitan Region voorgesteld met het VBO en de Waalse ondernemers, maar Voka heeft al het werk gedaan", klinkt het op brusselnieuws.be. "En Beci probeert de pluimen op haar hoed te steken."

Beci is niet van plan om het hierbij te laten en overweegt een afdeling op te richten in de Rand. "Er zijn genoeg bedrijven in Vlaanderen die de meertaligheid en openheid van Brussel verkiezen."