Daniël Termont verwelkomt koningspaar in Gent

Koning Filip en koningin Mathilde houden vandaag hun achtste blijde intrede in Gent. Het koningspaar bracht in de Arteveldestad onder meer al een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal en de stadshal. Afsluiten doen ze met een werklunch.

Koning Filip en koningin Mathilde werden vanmorgen opgewacht door de Gentse burgemeester Daniël Termont en provinciegouverneur Jan Briers. Ook de burgemeesters van de overige Oost-Vlaamse gemeenten kwamen het koningspaar welkom heten.

Naar schatting 6.000 mensen zijn naar het centrum van Gent afgezakt om koning Filip en koningin Mathilde toe te juichen. Het paar nam uitgebreid de tijd om de opgedaagde toeschouwers te begroeten.

Langs het parcours stonden ook enkele tientallen flaminganten gegroepeerd, die slogans als "België barst" en "Vlaanderen republiek" scandeerden en het Vlaamse volkslied zongen. Aanhangers van het koningshuis probeerden hen te overstemmen, maar het kwam daarbij niet tot incidenten.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben in Gent onder meer de Sint-Baafskathedraal bezocht, waar ze ook het "Lam Gods", het beroemde veelluik van de gebroeders Van Eyck, konden aanschouwen. Nadien werd het koningspaar feestelijk ontvangen in de stadshal. Het bezoek van Filip en Mathilde wordt afgesloten met een werklunch.