Dode bij kettingbotsing op E40 in Nevele

Op de E40 in Nevele is vanmorgen in de mist een dubbele kettingbotsing gebeurd. Daarbij is een 61-jarige man om het leven gekomen. In totaal waren er vier verschillende aanrijdingen op korte afstand van elkaar. Rond het middaguur was er nog een ongeval in Aalter.

Het ongeval in Nevele gebeurde rond 9.30 uur vanmorgen. Volgens de eerste informatie gaat het om vier verschillende aanrijdingen op korte afstand van elkaar, en bij de laatste botsing raakten twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken.

Een 61-jarige vrachtwagenbestuurder reed achteraan in op een andere vrachtwagen en overleefde het ongeval niet. Volgens de verkeersdeskundige heeft de man de voorligger vermoedelijk te laat opgemerkt.

De snelweg richting Gent was bijna volledig afgesloten. Het ongeval heeft tot de middag hinder veroorzaakt voor het verkeer. De wachttijden liepen op tot anderhalf uur.

Rond het middaguur was er ook nog een ongeval in Aalter.