Fox ziet brood in Belgische voetbalcompetitie

De Amerikaanse televisiezender Fox aast op de uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie en komt een stap dichter bij een Belgisch sportkanaal, meldt de krant De Morgen. De Australische mediamogul Rupert Murdoch heeft dit jaar met Fox een sportzender opgestart in Italië en Nederland en hij wil uitbreiden in Europa.

Fox heeft de uitzendrechten voor het Duitse voetbal voor België weggesnoept bij Telenet. Vanaf midden 2015 mag Fox de beelden van de Duitse eerste klasse exclusief uitzenden in België. Vandaag worden de wedstrijden van de Duitse eerste klasse aangeboden door Telenet.

Volgend voorjaar komen ook de Belgische voetbalrechten op de markt. Volgens De Morgen weet de Pro League dat Fox wel degelijk geïnteresseerd is. Vertegenwoordigers van de vereniging van Belgische profclubs hebben al verschillende gesprekken gevoerd met Fox.

In augustus startte Fox in Italië en Nederland een eigen sportkanaal met vooral beelden van voetbal. In Nederland betaalde Fox ruim een miljard euro om de komende twaalf jaar het Nederlandse voetbal te mogen uitzenden.