Hackte journalist de mailbox van Van Thillo?

In Gent loopt een gerechtelijk onderzoek naar de hacking van de mailbox van Christian Van Thillo, de CEO van De Persgroep. Dat werd vernomen bij het Gentse parket, dat geen verdere details geeft over de zaak. Volgens Knack is het onderzoek gericht tegen o.a. Maarten Michielssens, een voormalige sportjournalist bij Het Laatste Nieuws.

Knack schrijft dat er bij het Brussels parket een onderzoek zou lopen naar o.a. Michielssens, omdat hij een half jaar lang regelmatig zou hebben ingebroken in de e-mailbox van Van Thillo.

In het weekblad bevestigt Van Thillo het verhaal. "Michielssens blijft ontkennen, maar hij zou er over gepocht hebben in een café, en hij heeft cijfers geciteerd uit een e-mail die hij niet kon hebben gezien. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij het hacken een aan hem gelinkt computeradres in het spel was. Het inbreken was voor hem ongetwijfeld nuttig, want zo kon hij de perikelen rond zijn ontslag vanaf de eerste rij volgen", zegt Van Thillo in het weekblad.

Michielssens, die geschreven had over doping en drugsfeestjes in de wielerploeg van sportbestuurder Patrick Lefevere en renner Tom Boonen, werd in 2008 ontslagen door Het Laatste Nieuws. De krant moest "500.000 euro morele schadevergoeding betalen aan Lefevere omdat de artikels fundamenteel fout waren", aldus Knack.

Het onderzoek wordt niet door het Brusselse parket gevoerd, maar door het Gentse, weet het persagentschap Belga. "Het gaat om een gerechtelijk onderzoek na een klacht met burgerlijke partijstelling", zegt woordvoerster An Schoonjans. "Het onderzoek is zo goed als afgerond. Het parket zal binnenkort een eindvordering meedelen, waarna de raadkamer zal beslissen over een eventuele verwijzing naar de correctionele rechtbank."