IJverige parkeerwachter slingert Hillary op de bon

Hillary Clinton mag dan een verleden hebben als first lady, Senator van New York en minister van Buitenlandse Zaken, dat geeft haar geen vrijgeleide om haar wagen te parkeren waar ze maar wil. Dat moet een Londense parkeerwachter gedacht hebben toen hij prompt een boete van 80 pond (94 euro) uitschreef.
AP2013

Clinton was naar Londen gereisd om een prestigieuze prijs op te halen voor haar "belangrijke en indrukwekkende bijdrage" aan de internationale diplomatie. Haar Mercedes werd geparkeerd net voor het gebouw waar de uitreiking zou plaatsvinden. Terwijl de gewezen first lady het binnenskamers in een vraag- en antwoordgesprek had over de zaak-Snowden, trok de wagen van Clinton de aandacht van een parkeerwachter.

Niet uit zijn lood geslagen door verontwaardigde veiligheidsagenten, deed de man zijn job en slingerde hij Clinton op de bon. De boete bedraagt 80 pond, maar als ze binnen de 14 dagen betaalt, wordt dat bedrag gehalveerd (47 euro).

Het weinig diplomatische gedrag van Clintons bodyguards ten spijt, verdedigt het gemeentebestuur van Westminster de actie van de parkeerwachter. "Hij heeft gewoon zijn job gedaan", zegt Daniel Astaire in de Daily Telegraph. "Mevrouw Clinton heeft de auto 45 minuten geparkeerd zonder daarvoor te betalen. Ik ben er zeker van dat ze het begrijpt dat we voor niemand een uitzondering maken."

lees ook