Illegale slachtvloer blootgelegd in Lanklaar

In een weide in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem zijn twee mannen betrapt die illegaal schapen aan het slachten waren. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Buurtbewoners zagen de twee aan het werk en verwittigden de politie. Gisteren en vandaag vieren moslims het Offerfeest. Daarbij wordt traditioneel een schaap geslacht.

Het duo had blijkbaar een handel in illegale slachtbonnen opgezet en misleidde op die manier tientallen moslims.

"Als we weten dat er bij ons op de officiële slachtvloer voor ongeveer 115 mensen slachtbonnen ter beschikking gesteld waren, dan vormen die ruim 25 illegale slachtingen een aanzienlijk aantal", zegt burgemeester Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem.

In Dilsen-Stokkem en tal van andere Vlaamse steden is er naar aanleiding van het Offerfeest een officiële tijdelijke slachtvloer ingericht door de gemeente.