Kangoeroe springt binnen in luchthavenwinkel

Een lichtgewonde kangoeroe heeft korte tijd de luchthaven van Melbourne op stelten gezet. Het dier was even tevoren aangereden door een auto, waarna hij koers zette naar het vliegveld. Daar sprong het dier tot verbazing van de uitbaters een apotheek binnen.

Johnson Law, die werkt in de apotheek, kon het aanvankelijk niet geloven toen een collega hem waarschuwde voor de nieuwe klant. "Ik dacht dat het een grapje was. Ik ging gewoon door met waar ik mee bezig was", zegt Law in de Australische pers.

Nadat een deel van de luchthaven van Melbourne werd afgesloten, konden dierenverzorgers de springende bezoeker makkelijk verdoven. "Cyrus - genoemd naar een verzorger -  heeft lichte verwondingen aan zijn poten", zegt vrijwilliger Ella Rounfree. "Zijn klauwen zijn versleten door het rondhoppen op het tarmac."

lees ook