Luc Delrue wordt directeur van museum M

Luc Delrue, die op 1 januari 2009 voor een periode van 5 jaar aangesteld werd als intendant van het Leuvense museum M, krijgt een contract van onbepaalde duur en mag zich voortaan directeur noemen, een functie die voorheen niet bestond. Dat heeft de raad van bestuur dinsdagavond beslist na een uitgebreide procedure. Daarbij eindigde Delrue als beste kandidaat.

Delrue is al meer dan 30 jaar actief in de culturele sector. In de jaren 90 leidde hij de Stichting voor Kunstpromotie. In 2000 werd hij in West-Vlaanderen algemeen coördinator van het cultuurproject Anno'02 en in de periode 2003-2009 was hij zakelijk leider van het het Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA), waar hij onder meer de fusie met Centrum voor Beeldcultuur in goede banen leidde.

Met een sterke publiekswerking, een uitgesproken visie op de museale werking en collectie en een eigenzinnige mix van oude en hedendaagse kunst lieten Delrue en Veronique Vandekerchove, die tot haar overlijden begin 2012 het artistieke en kunsthistorische voor haar rekening nam, M uitgroeien tot een vaste waarde in Leuven en in Vlaanderen.

Begin oktober verkreeg M, dat vorig jaar 140.000 bezoekers over de vloer kreeg, van de Vlaamse Gemeenschap een landelijke erkenning en een jaarsubsidie van 377.000 euro.