Muse brengt in november een HD-concertfilm uit

Muse komt dit najaar naar de bioscoopzalen met de HD-concertfilm "Muse - Live at Rome Olympic Stadium, July 2013". Ook Belgische fans kunnen de film gaan bekijken. Dat schrijft het Britse muziekblad NME.

De concertfilm gaat op 5 november in première in twintig bioscopen over de hele wereld. Toegewijde Belgische Muse-fans kunnen terecht in buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk. Op 7 november zal de film ook in België te bekijken zijn.

De film zal vertoond worden in 4K, met 8,8 miljoen pixels ook bekend als Ultra High Definition. Die techniek levert tot vier keer betere kwaliteit dan de huidige standaard in filmzalen.

Tijdens het concert in Rome speelde de groep onder andere "Supermassive black hole", "Time is running out" en "Plug-in baby" voor een uitzinnig 60.000-koppig publiek. Muse noemt het hun beste concert van het jaar.

En de groep heeft nog wat in petto: voor zijn twintigjarig bestaan plant de band een grote "Celebration Tour".