Nirvana in Rock and Roll Hall of Fame

De Amerikaanse grungeband Nirvana is voor het eerst opgenomen in de nominatielijst voor opname in de Rock and Roll Hall of Fame in New York. Een groep of zanger maakt pas kans wanneer zijn debuutalbum 25 jaar oud is.

Nirvana is een van de zestien kanshebbers op opname in de Rock and Roll Hall of Fame in 2014. De groep debuteerde eind de jaren 80 met "Bleach". In 1991 volgde de grote doorbraak van de band rond Kurt Cobain met "Nevermind".

In totaal zijn zestien acts voorgedragen om opgenomen te worden, onder anderen Chic, Deep Purple, Yes en Kiss. In december wordt de shortlist van de nieuwe leden van de Rock and Roll Hall of Fame bekendgemaakt in New York.

Meer dan 600 werknemers uit de muziekindustrie beslissen over de nominaties. Als Nirvana een plaats krijgt in de Rock and Roll Hall of Fame, zal dat twintig jaar na de zelfmoord van Kurt Cobain plaatsvinden.