Reiziger zonder treinticket kruipt onder trein in Haren

In het station van Haren heeft de trein tussen Leuven en Halle vanmorgen 40 minuten vertraging opgelopen nadat een reiziger die had geweigerd te betalen, zich rond 8 uur onder de trein van Leuven naar Halle had verstopt. Dat is vernomen van Frédéric Petit, woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infrabel. De vrouw werd door de politie meegenomen voor ondervraging.

"Er was een discussie aan boord van de trein tussen de treinbegeleider en een reiziger, omdat die geen geldig vervoersbewijs had en ook niet van plan was er een aan te kopen", zegt Frieke Neyrinck, woordvoerster van vervoersmaatschappij NMBS. "De vrouw is uiteindelijk onder de trein gekropen."

"Door dit incident is de trein uiteindelijk met 40 minuten vertraging kunnen vertrekken", zegt Petit. "Twee andere treinen liepen respectievelijk 15 en 25 minuten vertraging op, een andere trein werd afgeschaft."

De NMBS gaat zeker een klacht indienen tegen de reiziger. "Er waren gevolgvertragingen en we waren verplicht om extra veiligheidsmaatregelen te nemen in het station", zegt Neyrinck nog.