Slachtoffer steekpartij Antwerpen begraven

In de Antwerpse Sint-Pauluskerk hebben honderden familieleden, vrienden en sympathisanten de begrafenisplechtigheid bijgewoond van de 18-jarige Gregory. De jongeman werd op zaterdag 5 oktober neergestoken op een terras aan de Oude Vaartplaats. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Bij het begin van de plechtigheid droegen enkele vrienden van Gregory de kist de kerk binnen. De plechtigheid nam ruim anderhalf uur in beslag, met heel wat muzikale en andere bijdragen van leerlingen en leerkrachten van de Sint-Lutgardisschool waar Gregory heel zijn leven les volgde.

Zo zong een leerlingenkoor "We'll be missing you" en werd er een selectie van teksten voorgelezen die rond de dood van Gregory op sociale media waren verschenen.

In zijn homilie verwees de priester naar het zinloze geweld dat Gregory het leven kostte. "Ik zie Gregory die op een verjaardagsfeestje oog heeft voor een gekwetste, dronken man. Die geen oor heeft voor het gespot van cafébezoekers maar in een spontane goedheid ineens neergestoken wordt door een getergde mens."

Er was ook een delegatie van het Antwerpse stadsbestuur aanwezig, onder wie burgemeester Bart De Wever.