Snowden-journalist Glenn Greenwald verlaat Guardian

Glenn Greenwald, de Amerikaanse journalist die de door de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden gelekte informatie publiceerde, heeft aan de BBC bevestigd dat hij de Britse krant The Guardian verlaat.
AFP ImageForum

In een reactie op de website van de Britse openbare omroep BBC bevestigt Greenwald zijn vertrek bij de Britse krant The Guardian. "Ik heb een droomkans gekregen en zal daar later over communiceren", aldus Greenwald.

De BBC merkt op dat het nieuws van het vertrek van de journalist gelekt werd voor Greenwald het zelf wereldkundig wou maken.

Glenn Greenwald was de eerste journalist die schreef over de afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Hij baseerde zich onder meer op de gelekte documenten van NSA-medewerker Edward Snowden. In augustus werd de echtgenoot van Greenwald nog aangehouden op de luchthaven van Heathrow in Groot-Brittannië.