"Geen hoop nog overlevenden van crash te vinden"

In het zuiden van Laos is een vliegtuig neergestort in de Mekong. Niemand van de 49 inzittenden, onder wie toeristen uit Frankrijk, Australië, Canada, China en Thailand, zou het ongeluk overleefd hebben. Slecht weer lag vermoedelijk aan de basis van de crash.

Het vliegtuig van Lao Airlines was onderweg van de hoofdstad Vientiane naar Pakse. Volgens een ooggetuige leek het erop dat het toestel vlak voor de landing getroffen werd door een zeer zware windstoot, "waardoor de voorkant van het toestel omhoog gestuwd werd, weg van de richting van de luchthaven".

In de Mekong zijn intussen al verschillende lichamen komen bovendrijven. Het toestel ligt nog onder water. Het ATR-72-600-toestel is van Franse makelij. De vliegtuigbouwer Avions de Transport Regional heeft al laten weten dat het de Laotiaanse autoriteiten zal helpen om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

Het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er zes landgenoten, onder wie vier leden van een jong gezin, aan boord waren. Volgens de Laotiaanse overheid is er geen hoop dat er nog overlevenden gevonden worden.