"Ons zo snel mogelijk uit de voeten gemaakt"

Afgelopen weekend werden twee tieners plots verrast door een onweer op Lake Athens, Texas (VS). Terwijl ze besloten om terug aan land te varen, sloeg een helse bliksemschicht in, enkele meters voor hun vaartuig. Omdat de 16-jarige Tucker Owings zijn GoPro-videocamera op de boot niet uitgeschakeld had, leverde dit prachtige, maar ook angstaanjagende beelden op.

Owings (zie kleine foto) op nieuwssite KLTV: "Die bliksemschicht dook plots op, helemaal uit het niets. Het leverde me de rest van de dag hevige hoofdpijn op. Waardoor dat kwam is me onduidelijk. Was het de elektrische lading, het helse geluid, zoals een ontploffing, of de warmte? Maar ik heb het wel gevoeld. Mijn haar is er recht van gaan staan. Ik was doodsbang."

"We hebben ons zo snel mogelijk naar het strand begeven. We hebben zelfs geen moeite gedaan om de boot vast te leggen, hebben hem enkel op het strand getrokken. We wilden onmiddellijk naar een hut die daar staat. Om te bekomen."

"Ik ben een van de jongste professionele vissers in deze industrie en heb nu een heel belangrijke les geleerd. Ik ben blij dat God ons beschermd heeft."

"Het is niet dat dit me voor de toekomst bang gemaakt heeft, maar ik zal nu twee keer nadenken en geen stomme dingen op het water doen", voegde hij er op The Weather Channel aan toe.

Owings publiceerde het filmpje op zijn Facebookpagina onder de titel "Dat was op het nippertje gisteren tijdens het vissen". Het filmpje werd daar intussen bijna 40.000 keer gedeeld. Zij die de beelden vertraagd analyseerden, besloten dat er liefst zeven schichten na elkaar plaatsvonden.

lees ook