"Zesde seizoen van "Glee" wordt het laatste"

"Glee"-bedenker Ryan Murphy heeft bevestigd dat het zesde seizoen van de populaire musicalserie het laatste wordt. Het laatste seizoen van "Glee" zou normaal gezien rond de personages Rachel en Finn draaien maar Cory Monteith, de acteur die gestalte gaf aan Finn, overleed afgelopen zomer.
THE ASSOCIATED PRESS2013
Cory Monteith overleed in juli aan de gevolgen van een overdosis heroïne en alcohol.

Er komt geen vervolg op het zesde seizoen van "Glee". Dat heeft Ryan Murphy, een van de bedenkers van de populaire tv-serie, laten blijken op een media-evenement in Los Angeles.

"Het laatste jaar van de show, dat volgend jaar zal zijn, was geschreven rond de personages Rachel en Finn", zei Murphy. "Ik wist al heel lang hoe ik het wilde laten aflopen. Ik wist zelfs wat het laatste shot zou zijn."

Cory Monteith, de acteur die Finn vertolkte in "Glee", overleed afgelopen zomer echter aan een overdosis. "Als zoiets tragisch gebeurt, moet je afstand nemen en kijken wat je nu wilt gaan doen en daar zijn we nu mee bezig", aldus Murphy.

Hoe "Glee" precies zal eindigen, weet Murphy zelf ook nog niet. Hij heeft wel al een idee, dat hij later deze maand aan de zender Fox zal voorstellen. "Het zal een mooi eerbetoon worden aan Cory", klonk het.

In de Verenigde Staten wordt momenteel het vijfde seizoen van "Glee" uitgezonden. Bij ons is de serie te zien op 2BE.