Amerikaanse bijrolacteur Ed Lauter overleden

De Amerikaanse acteur Ed Lauter is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Lauter speelde tijdens zijn carrière vooral bijrollen in meer dan 200 film en televisieproducties.

Ed Lauter was onder meer te zien in verschillende films met Charles Bronson (Death hunt, Breakout pass, Death wish III). Hij kreeg ook rollen in "The longest yard" met Burt Reynolds, waarin hij een footballcoach vertolkt.

De acteur was ook te zien in de laatste film van Alfred Hitchcock. In "The family plot" speelde hij een ongure pompbediende. De voorbije jaren was hij nog te zien in de Franse Oscarwinnaar "The artist" en in "Trouble with the curve" van Clint Eastwood.

Op televisie was hij te zien in de series "The A-team", "Shameless", "Psych" en "ER". Lauter was vier keer getrouwd en laat vier kinderen na.